Egy kis garázsfagylaltozóból indult az egész Csekő-történet

1981 júniusában az alapítók, Csekő Sándor (Titi) és felesége (Valika) úgy döntöttek, hogy magánvállalkozókként próbálnak meg érvényesülni. Akkori mottójuk ma is él: “mindent a vendégért”. A mai napig ezzel a szemlélettel dolgozik az egész csapat, hiszen a vendéglátásban benne van a név, a vendég, ami a legfontosabb számukra. A nyolcvanas években a fagylaltkészítés még gyerekcipőben járt, nem voltak olyan jó eszközök, mint napjainkban. Régen a tégelyes gépben még nem látták, hogy mit árulnak, illetve a csavaros gépnél is csak reménykedtek, hogy valami szép fog kijönni a tölcsérbe. Az egész történet sikere azonban abban rejlett, hogy a Csekő házaspár nem sajnálta odaadni azt a fagylaltot, amit másnap nem szerettek volna eladni, így záróra előtt az utolsó tölcséreket ajándékba adták a vendégeknek. Az akkori generáció azóta is emlegeti a régi időket, amikor az “1,50-es gömböt ingyen kaptam tőletek”.

 

 

Az üzletvezetésből ma már a Csekő házaspár két gyereke, Balázs és Gábor is kiveszik a részüket. A vállalkozás székhelye Nyírbátorban található. A kávéház mellett a cukrászüzem is ott üzemel, ahol minden nap friss áru készül. Reggelente innen kerülnek kiszállításra a sütemények a további három egységbe. Mátészalkán, Nyíregyházán és Debrecenben gyorséttermi konyhák üzemelnek, Nyírbátorban pedig à la carte étterem található. A cég vezetése arra törekszik, hogy kávéházaik mindenhol ugyanazt a légkört és vendégszeretet nyújtsák vevőiknek, mint amit a nyírbátori egységük.

 

 

A kávéházak a reggelitől kezdve a vacsoráig széles termékkínálattal rendelkeznek. A fő vonal azonban a cukrászat maradt. A torta szorosan kapcsolódik az örömszerzés pillanatához, így olyan szellemiségben dolgoznak, hogy tortáikkal hozzájárulhassanak ezekhez a meghitt pillanatokhoz. A Csekő kávéházak csapata folyamatosan tanul és fejlődik, versenyeken vesznek részt, hogy mindig be tudják hozni a rájuk jellemző tradicionális cukrászati termékek mellett az aktuális trendeket is, ezzel teljesítve a vevők részéről felmerülő különleges és egyedi igényeket.